Anasayfa / Burun Estetiği / Burun Rekonstrüksi̇yonu
Burunda doku kaybına neden olan doğumsal problemler, kıkırdakta hasar oluşturan kazalar, yanıklar, cilt kanserleri, çeşitli yaralanmalar sonucu kısmi veya total doku kayıpları nedeni ile oluşan şekil bozukluğu gibi majör nedenlerin gerektirdiği ameliyatlara burun rekonstrüksiyonu denir.
Eksik dokunun boyut ve özelliğine göre onarım sağlanır. Dokuyu onarmak için diğer sağlıklı dokulardan yararlanılır. Ufak doku kayıplarında, burunun kendi dokuları, daha büyük kayıplarda ise yüzdeki komşu dokular, yani yanaklar ve alın derisi vb kullanılır.
Burunun tümünü üç boyutlu olarak yeniden oluşturmak gerekiyorsa, içine destek doku (kemik ve kıkırdak) ve astar (mukoza) yerleştirmek gerekir. Kol, bacak, alın veya yanak bölgelerinden alınan yumuşak dokular ile yeniden yapılması ve buruna mikro cerrahi teknikle taşınan radial forearm flap tekniği bunlardan biridir.
Burunu yeniden yapılandırmada kısmi kayıplar söz konusu olduğunda işlevsel ve görüntüsel açıdan % 100 oranında, tam kayıplarda ise % 50'nin üzerinde bir oranla hasta memnuniyeti sağlanabilmektedir.
Burnun temel desteğini oluşturan kıkırdak yapılar hasar görmüş ise, kaburgalardan alınan kıkırdak veya özel olarak hazırlanmış implantlar ile sorun düzeltilir.
Bu Site Medicom Tarafından Hazırlanmıştır.