Anasayfa / Ameliyatsız Estetik / Terleme Tedavi̇si̇ Koltuk Alti Bölgesi̇
Vücudun ısı dengesini koruyabilmesi için terlemek şart . Terleme, sağlıklı her insanda olması gereken ve kontrol edilemeyen fizyolojik bir olaydır. Vücuttaki tuz, su ve ısı dengesini sağlayan terleme toksinlerin atılmasını sağlar. Sosyal hayatta kadın ve erkekleri terlemek hem görüntü hem koku bakımından zor durumda bırakan bir durum. Hiperhidrozis; yani aşırı terlemede de botox kullanımı oldukça yaygın.
El içi, ayak tabanı ve kol altı alanları gibi özel bölgelerde gözlenen aşırı terlemeyi azaltmak için kullanılabiliyor. İnsan vücudunda 5 milyondan fazla ter bezi var. Yoğun olarak ter bezlerinin bulunduğu bölgelerden biri de koltuk altı bölgesi. Vücutta normalde metrekare başına dakikada 1 mililitre ter salgılanır bazı kişilerde bu miktar, 40 katına kadar çıkabiliyor. Özellikle aşırı terleme sorunu olanların bu durumdan uzun süreli kurtulmak için burada daki amaç, ter bezlerine gelen aşırı uyarıyı azaltmak yani uygulamada kaslarla ilgilenilmiyor yapılan bölgede sinir iletimini engelliyor ve sinirler bloke edildiği için terleme duruyor.
Sıklıkla koltukaltı terlemesinden şikayet ettiklerini, botox uygulamasının bu bölgelerde sıklıkla tercih edilir. Bu bölgelerin yaklaşık 2 mm derinliğine çok ince uçlu iğnelerle botoks ilacı enjekte edilir. Enjeksiyon, kas içine değil cilt altına uygulanıyor. Terleyen sorunu olan bölgelere 'botox' uygulandığında terleme ve buna bağlı ter koku şikayeti olan kişilerde başarılı sonuçlar elde ediliyor. Enjeksiyonun uygulanmasının sonraki ilk 7 gün içinde etkisi ortaya çıkayor, 4-7 ay boyunca terleme bu uygulama bölgesinde işlevi geçici olarak, tamamen veya ciddi oranda azalır. Krem anestezi uygulaması veya soğutucu spreyle ağrı kontrolü sağlanarak 10 dakika uygulama yapılıyor. Bu sayede, kişinin nispeten ağrısız ve konforlu bir uygulama geçirmesi sağlanıyor. Tedavinin etkisi, terleme sorunu olan kişilerde 4 ay, normal seviyede terleme şikayeti olanlarda 7 ayı buluyor ama genel olarak 6 ay sürüyor. Aşırı terleme sorunu olanların yılda 2 seans terleme botoxu yaptırmalıdırlar.
18- 65 yaş arasındaki terlemeden şikayetçi herkese uygulanan bu işlemde kişi günlük hayatına hemen dönebilir. Ancak cildinin üzerinde enfeksiyon olan hastalar, hamileler, emziren anneler, özellikle kaslarda görülen kas zayıflığı gibi nörolojik hastalıkları olanlar, botoks uygulaması yaptırmamalı.
Bu Site Medicom Tarafından Hazırlanmıştır.